Project

Daiconfort

Type:

Website

Datum:

2023

Klant:

Daiconfort

Daiconfort website

Wat is het project?

Het project omvatte een uitgebreide update van de website van Daiconfort, een bedrijf dat eerder een generiek WordPress-sjabloon gebruikte en behoefte had aan een duidelijkere stijl en een verfrissende uitstraling. Ons doel was om niet alleen de website te moderniseren, maar ook een volledige rebranding te realiseren, inclusief een nieuw logo, kleurenschema en typografie.

Door intensieve samenwerking met Daiconfort hebben we een nieuw ontwerpconcept ontwikkeld dat nauw aansluit bij de activiteiten en waarden van het bedrijf. We wilden een website creëren die de professionaliteit en expertise van Daiconfort weerspiegelt, terwijl we tegelijkertijd een eigentijdse uitstraling behouden.

Naast het esthetische aspect hebben we ook sterk de nadruk gelegd op functionaliteit en gebruiksgemak. We hebben de website volledig responsief gemaakt, zodat deze optimaal functioneert en er indrukwekkend uitziet op alle apparaten, waaronder desktopcomputers, laptops, tablets en mobiele telefoons.

Het resultaat van dit project is een geheel vernieuwde website die voldoet aan de verwachtingen van Daiconfort en naadloos aansluit bij hun nieuwe en verbeterde merkidentiteit. Met een professioneel en gepolijst ontwerp weerspiegelt de website nu de waarden van Daiconfort en biedt het een geweldige gebruikerservaring voor bezoekers van de site, waar ze zich ook bevinden en welk apparaat ze ook gebruiken.

Wat zijn de doelen van het project?

Het project had meerdere doelen die we met succes hebben nagestreefd. De belangrijkste doelen waren:

Herontwerp van de website

Ons hoofddoel was om de bestaande website van Daiconfort te transformeren en te voorzien van een nieuw, aangepast ontwerp. We wilden een frisse, moderne en professionele uitstraling creëren die nauw aansluit bij de activiteiten en waarden van Daiconfort. Door het herontwerp van de website wilden we een aantrekkelijkere gebruikerservaring bieden aan bezoekers.

Rebranding

Naast het herontwerp van de website wilde Daiconfort ook een volledige rebranding ondergaan. Dit omvatte de ontwikkeling van een nieuw logo, het bepalen van een nieuw kleurenschema en het selecteren van een passende typografie. Het doel van de rebranding was om een sterkere merkidentiteit voor Daiconfort te creëren en deze consistent door te voeren in alle aspecten van het ontwerp.

Responsief ontwerp

Een belangrijk doel was om de website volledig responsief te maken, zodat deze optimaal functioneert en er aantrekkelijk uitziet op verschillende apparaten en schermformaten. We wilden een naadloze gebruikerservaring bieden, ongeacht of bezoekers de website bekijken op een desktopcomputer, laptop, tablet of mobiele telefoon.

Voldoen aan de verwachtingen van Daiconfort

Een cruciaal doel van het project was om te voldoen aan de verwachtingen van Daiconfort. We hebben nauw samengewerkt met het team van Daiconfort om hun visie, behoeften en voorkeuren volledig te begrijpen. Door hun feedback te integreren en regelmatig te communiceren, hebben we ervoor gezorgd dat het eindresultaat volledig aansluit bij de verwachtingen van Daiconfort en hun doelstellingen ondersteunt.

Hoe gaan we deze doelen aanpakken?

Om de gestelde doelen te bereiken, hebben we de volgende aanpak gevolgd:

Herontwerp van de website

Om het herontwerp van de website te realiseren, zijn we gestart met een grondige analyse van de bestaande website van Daiconfort. We hebben de sterke punten en zwakke punten geïdentificeerd en zijn vervolgens aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een nieuw ontwerpconcept. Dit omvatte het creëren van aangepaste grafische elementen, het toepassen van een consistent kleurenschema en het selecteren van een passende typografie die het imago van Daiconfort weerspiegelt. We hebben regelmatig feedback verzameld van Daiconfort om ervoor te zorgen dat het ontwerp nauw aansluit bij hun verwachtingen en merkidentiteit.

Rebranding

Voor de rebranding hebben we nauw samengewerkt met Daiconfort om hun visie en waarden beter te begrijpen. We hebben verschillende ontwerpmogelijkheden voorgesteld en geleidelijk aan verfijnd op basis van hun feedback. Het nieuwe logo is ontwikkeld om de identiteit van Daiconfort krachtig en herkenbaar weer te geven. Daarnaast hebben we zorgvuldig een kleurenschema geselecteerd dat de gewenste sfeer en uitstraling weergeeft. De keuze voor een passende typografie heeft bijgedragen aan een consistente merkervaring.

Responsief ontwerp

Om de website volledig responsief te maken, hebben we gebruik gemaakt van moderne webontwikkelingstechnieken en best practices. We hebben een flexibel grid-systeem gebruikt dat zich aanpast aan verschillende schermformaten. Ook hebben we mediaquery's toegepast om specifieke stijlregels te definiëren voor verschillende apparaten en schermgroottes. Daarnaast hebben we uitgebreid getest op diverse apparaten om er zeker van te zijn dat de website consistent en gebruiksvriendelijk is, ongeacht het gebruikte apparaat.

Voldoen aan de verwachtingen van Daiconfort

Om aan de verwachtingen van Daiconfort te voldoen, hebben we een nauwe samenwerking met hen onderhouden gedurende het hele project. We hebben regelmatig feedbacksessies en voortgangsbesprekingen gehad om ervoor te zorgen dat we de gewenste richting opgingen. Door open communicatie en een iteratief ontwerpproces hebben we de visie van Daiconfort vertaald naar een tastbaar eindresultaat dat volledig voldoet aan hun verwachtingen.

Aan de slag

Nu de doelen en aanpak van het project zijn uiteengezet, gaan we aan de slag om de visie van Daiconfort te verwezenlijken. Het project zal verschillende fasen doorlopen, waaronder:

1. Onderzoek en analyse

We beginnen met een grondig onderzoek en een gedetailleerde analyse van de bestaande website, het merk en de doelgroep van Daiconfort. Dit helpt ons een goed begrip te krijgen van de huidige situatie en de vereisten voor het herontwerp en de rebranding.

2. Ontwerpfase

Op basis van de verkregen inzichten zullen we aan de slag gaan met het ontwikkelen van nieuwe ontwerpconcepten voor de website en de rebranding. We zullen de gewenste visuele stijl en de merkrichtlijnen van Daiconfort integreren in het ontwerp. Tijdens deze fase zullen we nauw samenwerken met Daiconfort om hun feedback te verzamelen en het ontwerp verder te verfijnen.

3. Ontwikkeling en implementatie

Zodra het definitieve ontwerp is goedgekeurd, zullen we overgaan tot de ontwikkelingsfase. We zullen de nieuwe website bouwen met behulp van moderne webtechnologieën en ervoor zorgen dat deze responsief en geoptimaliseerd is voor verschillende apparaten. Tegelijkertijd implementeren we de rebranding in alle relevante aspecten van de website, inclusief het nieuwe logo, kleurenschema en typografie.

4. Testen en optimalisatie

Voordat de website live gaat, zullen we uitgebreide tests uitvoeren om ervoor te zorgen dat deze correct functioneert en een optimale gebruikerservaring biedt. We zullen zowel functionele tests als visuele tests uitvoeren op verschillende apparaten en browsers. Eventuele geïdentificeerde problemen of optimalisatiemogelijkheden zullen we aanpakken en corrigeren.

5. Lancering en evaluatie

Na het succesvol doorlopen van de testfase is het tijd om de nieuwe website en merkidentiteit van Daiconfort te lanceren. We zorgen voor een soepele overgang en monitoren de prestaties van de website in de eerste periode na de lancering. Indien nodig kunnen we aanpassingen doorvoeren om ervoor te zorgen dat de website optimaal functioneert en de gestelde doelen bereikt.

Traject

Resultaten

Het succesvol afronden van dit project heeft geleid tot verschillende positieve resultaten voor Daiconfort. Hier zijn enkele van de belangrijkste resultaten die zijn bereikt:

1. Professionele en gepolijste website

Het herontwerp van de website heeft geleid tot een professionele en gepolijste online aanwezigheid voor Daiconfort. Het nieuwe ontwerp weerspiegelt nauwkeurig de activiteiten en waarden van het bedrijf, en biedt een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke ervaring voor bezoekers. De website is nu esthetisch aantrekkelijk, modern en in lijn met de hoge normen van Daiconfort.

2. Versterkte merkidentiteit

Dankzij de rebranding is Daiconfort voorzien van een versterkte merkidentiteit. Het nieuwe logo, kleurenschema en typografie dragen bij aan een consistente en herkenbare uitstraling die nauw aansluit bij de waarden en missie van het bedrijf. Dit draagt bij aan het opbouwen van merkloyaliteit en het creëren van een positieve indruk bij potentiële klanten en partners.

3. Responsief ontwerp voor optimale gebruikerservaring

De ontwikkeling van een responsief ontwerp zorgt ervoor dat de website van Daiconfort optimaal functioneert en er indrukwekkend uitziet op verschillende apparaten en schermformaten. Gebruikers kunnen nu moeiteloos de website verkennen en informatie vinden, of ze nu op een desktopcomputer, tablet of mobiele telefoon zitten. Dit verbetert de gebruikerservaring en vergroot de toegankelijkheid van de website.

4. Voldoen aan de verwachtingen van Daiconfort

Door nauw samen te werken en de feedback van Daiconfort te integreren, zijn de verwachtingen van het bedrijf volledig vervuld. Het eindresultaat sluit perfect aan bij hun visie en doelstellingen. Daiconfort heeft nu een website en merkidentiteit waar ze trots op kunnen zijn en die hun professionaliteit en expertise op de juiste manier weerspiegelt.

5. Positieve impact op het bedrijf

Deze vernieuwde website en merkidentiteit hebben een positieve impact op het bedrijf. Het verbeterde ontwerp en de gebruikerservaring dragen bij aan een verhoogde betrokkenheid van bezoekers, langere bezoekduur en mogelijk een hogere conversie. Daarnaast kan het sterke merkimago bijdragen aan het vergroten van de naamsbekendheid en het aantrekken van nieuwe klanten en partners.

Ben je geïnteresseerd in het vernieuwen van je eigen website of wil je er een laten bouwen? Neem gerust contact met me op voor meer informatie! Stuur mij een berichtje!

Contact

Idee? Laten we het bouwen!