Project

Magique Events

Type:

Website

Datum:

2023

Klant:

Magique Events VOF

Wat is het project?

Het Magique Events-websiteproject is een ambitieus initiatief dat tot doel had een strakke en moderne website te ontwikkelen voor Magique Events, een bedrijf dat gespecialiseerd is in evenementplanning. Het hoofddoel van dit project was om een online platform te creëren dat het unieke merk van Magique Events op een professionele en creatieve manier vertegenwoordigt, terwijl het tegelijkertijd gemakkelijk kan worden bijgewerkt en onderhouden met behulp van een Content Management System (CMS).

De nieuwe website moest voldoen aan de behoeften van zowel het bedrijf als de bezoekers. Het was essentieel om een duidelijk overzicht te bieden van zowel eerdere als komende evenementen die door Magique Events waren georganiseerd, zodat potentiële klanten een idee konden krijgen van het soort werk dat ze deden. Daarnaast moest er uitgebreide informatie worden verstrekt over de diensten die Magique Events aanbiedt, zodat bezoekers een goed inzicht konden krijgen in de mogelijkheden en expertise van het bedrijf.

Een andere belangrijke focus van het project was het benadrukken van de unique selling points van Magique Events en het presenteren van een op maat gemaakte aanpak voor elk evenement. Het was van cruciaal belang om de essentie van het merk vast te leggen en bezoekers een aangename gebruikerservaring te bieden die hun creativiteit en professionaliteit weerspiegelde.

Bovendien was het noodzakelijk om een gebruiksvriendelijke contactpagina te implementeren, waar bezoekers eenvoudig contact konden opnemen met Magique Events voor vragen, offerteaanvragen of andere verzoeken. Het vergemakkelijken van communicatie met potentiële klanten was een belangrijk aspect van het project.

Om ervoor te zorgen dat de website actueel en relevant blijft, werd een CMS geïntegreerd. Dit stelde Magique Events in staat om gemakkelijk inhoud bij te werken, zoals het toevoegen van nieuwe evenementen, het bewerken van diensten of het bijwerken van contactgegevens. Het gebruik van een CMS maakte het proces efficiënter en minder afhankelijk van technische ondersteuning.

Kortom, het Magique Events-websiteproject was bedoeld om een moderne, strakke en professionele website te creëren die het unieke merk en de creativiteit van Magique Events weerspiegelt, terwijl het ook functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid biedt voor zowel het bedrijf als de bezoekers.

Wat zijn de doelen van het project?

Het Magique Events-websiteproject had verschillende specifieke doelen die werden nagestreefd om het succes van de website te waarborgen en de belangen van Magique Events en de bezoekers te dienen. Hieronder worden de belangrijkste doelen van het project beschreven:

 1. Duidelijk overzicht van eerdere en komende evenementen: Het project streefde ernaar om een overzichtelijke weergave te bieden van zowel eerdere als toekomstige evenementen die door Magique Events waren georganiseerd. Dit stelde bezoekers in staat om de expertise en ervaring van het bedrijf op het gebied van evenementplanning te waarderen en om inspiratie op te doen voor hun eigen evenementen.

 2. Uitgebreide uitleg over diensten voor evenementplanning: Het project omvatte het ontwerpen van een sectie op de website waar gedetailleerde informatie werd verstrekt over de verschillende diensten die Magique Events aanbiedt op het gebied van evenementplanning. Hierdoor konden potentiële klanten een beter begrip krijgen van de toegevoegde waarde en expertise van het bedrijf bij het organiseren van diverse evenementen.

 3. Hoogtepunten van unique selling points en aanpak op maat: Een belangrijk doel was om de unique selling points van Magique Events te benadrukken en een op maat gemaakte aanpak voor elk evenement te presenteren. Dit gaf potentiële klanten inzicht in de speciale kenmerken en differentiatie van Magique Events ten opzichte van andere evenementenplanners, en benadrukte hoe zij op maat gemaakte en unieke evenementen kunnen leveren.

 4. Gebruiksvriendelijke contactpagina: Het project omvatte het ontwerpen en implementeren van een gebruiksvriendelijke contactpagina. Bezoekers moesten gemakkelijk contact kunnen opnemen met Magique Events voor vragen, verzoeken of offerteaanvragen. Het vergemakkelijken van de communicatie met potentiële klanten was een belangrijk doel om zakelijke kansen te vergroten.

 5. Aangename gebruikersinterface die de essentie van Magique Events weergeeft: Het project beoogde een aantrekkelijke gebruikersinterface te creëren die de essentie van Magique Events weerspiegelde. Door een zorgvuldig gekozen kleurenschema, typografie en lay-out konden bezoekers een positieve en boeiende gebruikerservaring hebben die overeenkwam met de stijl en het imago van het bedrijf.

 6. Integratie van CMS voor eenvoudige updates: Het doel was om een Content Management System (CMS) te integreren in de website, waardoor Magique Events gemakkelijk de inhoud kon bijwerken en beheren. Met een intuïtieve en gebruiksvriendelijke CMS-interface kon het bedrijf eenvoudig nieuwe evenementen toevoegen, diensten bewerken of contactgegevens updaten zonder afhankelijk te zijn van technische ondersteuning.

Door het behalen van deze doelen heeft het Magique Events-websiteproject een moderne, strakke en professionele website opgeleverd die het unieke merk van Magique Events vertegenwoordigt en tegelijkertijd functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid biedt aan de bezoekers.

Hoe gaan we deze doelen aanpakken?

Om de doelen van het Magique Events-websiteproject te bereiken, hebben we een gestructureerde aanpak gevolgd. Hieronder beschrijven we de belangrijkste stappen en strategieën die zijn toegepast om elk doel effectief aan te pakken:

Duidelijk overzicht van eerdere en komende evenementen:

 • We hebben een sectie op de website gecreëerd die specifiek gericht is op het presenteren van eerdere en komende evenementen. Door middel van een georganiseerd en intuïtief ontwerp kunnen bezoekers gemakkelijk door de verschillende evenementen bladeren en relevante informatie vinden.
 • We hebben gezorgd voor duidelijke en aantrekkelijke visualisaties, zoals foto's, video's en beschrijvingen van de evenementen, om de bezoekers een levendige indruk te geven van de stijl en kwaliteit van de georganiseerde evenementen.

Uitgebreide uitleg over diensten voor evenementplanning:

 • We hebben een aparte sectie op de website ontwikkeld waar gedetailleerde informatie wordt verstrekt over de verschillende diensten die Magique Events aanbiedt op het gebied van evenementplanning.
 • Door gebruik te maken van heldere en beknopte beschrijvingen, visuele elementen en mogelijkheden zoals infographics of grafieken, hebben we ervoor gezorgd dat de bezoekers een grondig begrip kunnen krijgen van de toegevoegde waarde en expertise van het bedrijf.

Hoogtepunten van unique selling points en aanpak op maat:

 • We hebben de unieke selling points van Magique Events geïdentificeerd en geaccentueerd in de inhoud van de website.
 • Door middel van aantrekkelijke teksten, visuele elementen en casestudy's hebben we de aanpak op maat benadrukt en laten zien hoe Magique Events elk evenement met een unieke visie en creativiteit aanpakt.

Gebruiksvriendelijke contactpagina:

 • We hebben een gebruiksvriendelijke contactpagina ontworpen en geïmplementeerd met duidelijke contactgegevens en een intuïtief contactformulier.
 • We hebben ervoor gezorgd dat de contactpagina gemakkelijk toegankelijk is vanuit elke pagina van de website en dat bezoekers moeiteloos met Magique Events kunnen communiceren.

Aangename gebruikersinterface die de essentie van Magique Events weergeeft:

 • We hebben een visueel aantrekkelijk ontwerp gecreëerd dat past bij het unieke merk en de creativiteit van Magique Events.
 • Door middel van zorgvuldig gekozen kleurenschema's, typografie en lay-out hebben we een harmonieuze en intuïtieve gebruikersinterface gecreëerd die de essentie van het bedrijf weerspiegelt.

Integratie van CMS voor eenvoudige updates:

 • We hebben een Content Management System (CMS) geïmplementeerd, zoals WordPress of een op maat gemaakt CMS, waarmee Magique Events gemakkelijk inhoud kan bijwerken en beheren zonder technische ondersteuning.
 • We hebben training en documentatie voorzien, zodat het personeel van - Magique Events vertrouwd is met het CMS en in staat is om eenvoudige updates uit te voeren, zoals het toevoegen van nieuwe evenementen, het bewerken van diensten of het updaten van contactinformatie.
 • Door deze aanpak te volgen, waren we in staat om elk doel van het project effectief aan te pakken en een strakke, moderne en professionele website te creëren die de belangen van Magique Events en de bezoekers dient.
CMS

Aan de slag

Nu het Magique Events-websiteproject succesvol is afgerond, is het tijd om aan de slag te gaan en het maximale uit de nieuwe website te halen. Hier zijn enkele belangrijke stappen om te nemen na de lancering van de website:

Websitepromotie:

 • Implementeer een marketingstrategie om de website onder de aandacht te brengen bij de doelgroep. Dit kan onder andere worden gedaan door middel van social media-campagnes, e-mailmarketing en online advertenties.
 • Gebruik zoekmachineoptimalisatie (SEO) technieken om de zichtbaarheid van de website in zoekmachines te vergroten. Dit omvat het optimaliseren van de website-inhoud, het toevoegen van relevante zoekwoorden en het opbouwen van backlinks.

Monitoring en analyse:

Stel een monitoring- en analyseproces in om het verkeer, de gebruikersinteractie en de conversies op de website te volgen. Maak gebruik van tools zoals Google Analytics om waardevolle inzichten te verkrijgen. Analyseer de verzamelde gegevens regelmatig om te begrijpen hoe de website presteert en identificeer mogelijke verbeterpunten. Pas de website aan op basis van deze inzichten om de gebruikerservaring te optimaliseren.

Regelmatige updates:

 • Houd de website regelmatig up-to-date door nieuwe evenementen toe te voegen, bestaande informatie te actualiseren en eventuele wijzigingen in diensten of contactgegevens door te voeren.
 • Maak gebruik van het geïntegreerde CMS om snel en eenvoudig inhoud aan te passen en updates door te voeren. Zorg ervoor dat het personeel van Magique Events goed op de hoogte is van het gebruik van het CMS en het bijwerken van de website.

Interactie met bezoekers:

 • Stimuleer interactie en betrokkenheid door middel van functionaliteiten zoals een blog, reactiemogelijkheden op evenementen en social media-integratie.
 • Reageer actief op opmerkingen, vragen en feedback van bezoekers om de betrokkenheid te vergroten en een positieve relatie met potentiële klanten op te bouwen.

Continue verbetering:

 • Blijf de website evalueren en verbeteren op basis van gebruikersfeedback, analysegegevens en veranderende behoeften van Magique Events.
 • Experimenteer met nieuwe functionaliteiten en ontwerpupdates om de gebruikerservaring te verfijnen en de website nog aantrekkelijker en effectiever te maken.

Door deze stappen te volgen en een actieve benadering te hanteren, kan Magique Events de nieuwe website optimaal benutten en het succes van hun evenementplanningsbedrijf verder vergroten.

Traject

Resultaten

Het Magique Events-websiteproject heeft verschillende positieve resultaten opgeleverd die hebben bijgedragen aan het versterken van het merk en het bevorderen van het succes van het bedrijf. Hieronder worden enkele belangrijke resultaten van het project beschreven:

Verbeterde online aanwezigheid:

 • De nieuwe website heeft de online aanwezigheid van Magique Events aanzienlijk versterkt. De strakke en moderne uitstraling van de website weerspiegelt de professionaliteit en creativiteit van het bedrijf, waardoor bezoekers een positieve indruk krijgen.
 • Door middel van zoekmachineoptimalisatie (SEO) technieken en promotie-inspanningen is de zichtbaarheid van de website vergroot, waardoor een groter aantal potentiële klanten de weg naar Magique Events heeft gevonden.

Verbeterde gebruikerservaring:

 • De nieuwe website biedt een gebruiksvriendelijke en intuïtieve gebruikerservaring. Bezoekers kunnen gemakkelijk door de verschillende pagina's navigeren, relevante informatie vinden en contact opnemen met Magique Events.
 • De informatiearchitectuur en het ontwerp van de website zijn geoptimaliseerd om de bezoekers een aangename en boeiende ervaring te bieden, wat resulteert in een verhoogde betrokkenheid en een lager bouncepercentage.

Verhoogde conversies:

 • Door de doelen van het project effectief aan te pakken, zoals het bieden van een duidelijk overzicht van evenementen, uitleg over diensten en het benadrukken van unique selling points, heeft de website geleid tot verhoogde conversies.
 • Bezoekers kunnen eenvoudig contact opnemen met Magique Events en hun interesse omzetten in concrete zakelijke kansen, zoals het aanvragen van offertes of het boeken van evenementen.

Efficiënt contentbeheer:

 • De integratie van een Content Management System (CMS) heeft Magique Events in staat gesteld om de website-inhoud efficiënt te beheren en regelmatig updates door te voeren.
 • Het personeel van Magique Events kan zelfstandig nieuwe evenementen toevoegen, diensten bewerken en contactinformatie updaten, zonder afhankelijk te zijn van technische ondersteuning. Dit resulteert in een up-to-date website die altijd relevante en actuele informatie biedt.

Versterking van het merk:

 • De nieuwe website vertegenwoordigt het unieke merk van Magique Events op een effectieve manier. De visuele elementen, het ontwerp en de inhoud weerspiegelen de stijl, professionaliteit en creativiteit van het bedrijf.
 • Dit heeft bijgedragen aan het versterken van het merkimago van Magique Events en het creëren van een positieve indruk bij potentiële klanten.

Door deze resultaten heeft het Magique Events-websiteproject een aanzienlijke positieve impact gehad op het bedrijf. Het heeft geleid tot een verbeterde online aanwezigheid, verhoogde conversies en efficiënt contentbeheer, en heeft het merk versterkt. De website fungeert nu als een krachtig hulpmiddel om de groei en het succes van Magique Events verder te bevorderen.

Ben je geïnteresseerd in het vernieuwen van je eigen website of wil je er een laten bouwen? Neem gerust contact met me op voor meer informatie! Stuur mij een berichtje!

Contact

Idee? Laten we het bouwen!